Масло от марула - за здрави нокти и хидратация на кожата

Нов хит в козметиката
16 дек 2019 17:22, Ивета Иванова
13
Масло от марула - за здрави нокти и хидратация на кожата
Снимка: Pixabay

 Марулата не е сред най-познаните плодове в България. Тя е екзточино дървесно растение, което вирее основно в южната част на Африка - ЮАР, Ботсвана, Зимбабве, Намибия и др. Наричат го и "слонското дърво", а плодът е от семейството на мангото.

Марулата става все по-хитова в козметичния свят, твърдят от американското издание на "Cosmopolitan". Оказва се, че маслото от марула започва да трупа голяма популярност и вече стои редом до кокосовото масло, рициновото масло и т.н. То има антиоксидантно, хидратиращо и влаго- задържащо действие и много хора го използват за кожата, ноктите и косата си.
 
Ползи от маслото от марула
 
То е богато на антиоксиданти, които идват от ядките на дървото. Маслото е леко и светложълто на цвят. Има съвсем лека миризма, която напомня тази на ядките, и е с бързо абсорбираща формула. Маслото от марула съдържа много мастни киселини, затова то е добър овлажнител и успокоява кожата. Аминокиселините в него пък подпомагат хидратацията и действат подмладяващо, затова то влиза в състава на много козметични продукти - лакове са коса, лосиони за тяло и дори фон-дьо-тени. Този продукт съдържа витамините С и Е и има способността да нетрулазира свободните радикали, казра Хадли Кинг, дерматолог от Ню Йорк. То ви пази от UV лъчите. Може да го използвате, ако имате суха кожа, а освен това е перфектно за лятото - когато се печете на плажа. А и то е много полезно за косата - бори се с цъфтящите краища.
 
Как се нанася на лицето?
 
Много е лесно да нанесете масло от марула. Това е последната стъпка от козметичния ви ритуал. След като нанесете всички други продукти, които си слагате, тогава вече може да се намажете и с марулово масло. Сложете го след почистващите лосиони, кремовете за акне, черни точки, овлажнителите и тонерите, защото иначе те няма да проникнат в кожата. Сложете 2-3 капки масло от марула на пръстите си и нежно ги разтъркайте по лицето - недейте да триете с голяма сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марули, марули, безкрайно поле...
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам кой е пpocтият в случая!МарулЯ и марулА са две различни земеделски култури. Ако във вашето село сте виждали само марулЯ, то не значи, че по света няма други различни..!
8
1
 
7
 
! Отговори
ccc преди 4 години
Марула и маруля са доста различни неща. Марулата е кръгъл жълт плод... Само че това на снимката не е марула, а сладък лайм. Имам такова вкъщи в голяма саксия. То и без вглеждане се вижда, че това на снимката е цитрусов плод, а не от сем. Сапунови
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В нашия край му викаме маруля.Оди да се зобиш с пресна маруля на село."Кво ли е, до си толкова ***, навярно е хубаво, а?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашия край му викаме маруля.Оди да се зобиш с пресна маруля на село.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашия край му викаме маруля.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шопята казват на салатата и марулята-марула хахха
3
1
 
9
 
! Отговори
българка преди 4 години
Ами НЕ се пише маруля. Това са две различни разстения ! Марулята си е маруля. Марула е дърво - в статията много точно е написано. Хем не четете, хем забележки правите и акъл давате !
2
2
 
4
 
! Отговори
? преди 4 години
Искам фотосесия от пробата на журналистката на тоя субпродукт. Тя това в интеренет ли го прочете? Там има много неща, доста от тях изключително неверни за ***, които нищо не разбират.
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маруля се пише!